Meteorits             Col·leccions            Expedicions            Ciència        Videos


Tal i com mencionem a l'apartat "declaració de principis" la finalitat de tota la nostra tasca és contribuir al desenvolupament de la ciència de la meteorítica.

Al nostre estat, la meteorítica té un referent destacat en el Dr. Jordi Llorca, Catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya.

No ens detindrem aquí a mencionar el seu extens currículum i premis obtinguts en aquest camp, però si que creiem important mencionar la seva contribució a la divulgació gràcies als llibres publicats, que podeu conèixer  l'apartat de bibliografia, i sobretot mencionar el seu esperit generós i proper que ens ha fet tant fàcil avançar en el nostre propi coneixement.

La seva orientació des de el moment de planificar les expedicions, com la seva generositat en fer-nos partícips de tot el procés d'estudi dels meteorits trobats, en especial de la Shergottita KG-002, ens ha fet veure la utilitat i vàlua de la nostra tasca, motivant-nos a seguir col·laborant intensament.

Hem tingut la sort que ens acompanyés a vàries expedicions, amb nosaltres va poder descobrir el seu primer meteorit, KG-007, del qual vam recuperar 83 peces i posteriorment n'ha descobert molts més.

 

 

Per altre banda volem agraïr a la UPC la seva generositat i predisposició en posar a disposició de la ciència meteorítica a través d'en Jordi Llorca tota una sèrie de mitjans de primer nivell.

Parlem de microscòpis electrònics, microscopis polaritzadors, mitjans anàlitics, etc. Aparells del tot fora de l'abast dels nostres mitjans. Els hem  pogut veure treballar i copsar de primera mà la vàlua dels aparells i la preparació de qui els opera (Merci Triffon).


 info (at) meteorits.cat